פציעות בפארקור



פארקור הינו ספורט אקסטרים שבו משתמשים בגופנו לעבור ממקום למקום במהירות המרבית ולעיתים קרובות משלבים בו סלטות ואקרובטיקה במטרה להפוך את המעבר לא רק מהיר אלא גם יפה ומרהיב. כאשר משלבים בין הרעיון של פארקור לסלטות ואקרובטיקה ניתן לקרוא לזה פריי ראן (Free run).

הספורט הינו ספורט אקסטרים וכמו כל ספורט אקסטרים ישנן לא מעט פציעות, רוב הפציעות יכולות להיגרם ע"י אימון לא נכון או ניסיונות לתרגילים אשר אינם תואמים את יכולות המתאמן. בנוסף בשונה מרוב סוגי הספורט בפארקור קיימת האפשרות לפגיעה ברכוש או באנשים אחרים בזמן הריצה.

במאמר זה ננסה להתמקד במספר פציעות עיקריות אשר נגרמות לאדם אשר אינו מתאמן כמו שצריך בספורט. יש צורך להבין שפארקור, משחק הוא לא. כמו כן בסופו של המאמר ננסה לתת מספר טיפים פשוטים לשמירה על הגוף.

פציעות עיקריות בזמן אימונים -
נקע בקרסול - פציעה אשר יכולה להירגם תוך כדי ריצה, נחיתה לא נכונה ובעצם כמעט בכל שלב בזמן האימון בפארקור אתם עלולים להיפצע ולפגוע לעצמכם בקרסול בצורה כזו או אחרת, הקרסול הינו אבר מאוד רגיש והפציעות במקום נפוצות מאוד. לא כל הפגיעות בקרסול יגרמו לנקע אך הפגיעות נפוצות במקום

פגיעות בברך - לעיתים כאשר תבעו נחיתה לא נכונה אתם עלולים לפגוע חמורות בבירכיים, הפציעות יקרו בעיקר כאשר תנחתו ממקומות גבוהים או תבצעו תרגילים אקרובטים שונים בצורה לא נכונה. יש שני פציעות נפוצות בבירכיים בזמן אימון פארקור, הפציעות הן - 1. נעילה של הברך בזמן נחיתה מגובהה 2. סיבוב הברך בזמן נחיתה מתרגיל אקרובטי.
בשני המקריים הפציעה עלולה לגרום לקרע ברצועות או במיניסקוס, ומומלץ להיבדק לאחר הפגיעה.

פגיעות כתפיים - כתפיים הן האבר הפחות נפוץ לפגיעות בזמן האימון, אם זאת אין להמעיט בערכן של הפציעות, כאשר תנחתו לא נכון ותיפלו לא נכון על הכתף אתם עלולים לפרוק אותה דבר אשר יגרום לפציעה נגררת (גם כאשר היא תחזור למקומה לבד). הפציעה העיקרית היא פריקה של הכתף וחשוב לשים לב ולבדוק כאשר נפגעים בצורה הזו מכוון שהיא יכולה להיגרר לתקופה ארוכה.

לסיכום, אלה הן שלושת הפציעות העיקריות בפארקור, למרות שישנן עוד פציעות רבות ואפשרויות רבות להיפגע בזמן האימון חשוב לזכור ולשים לב לפציעות העיקריות ולחפש דרכים להימנע מהן.
הדרך הפשוטה ביותר כאשר אנו רוצים להימנע מפציעות הינה שימוש בבגדים ואביזרים מתאימים, לדוגמר שימוש בנעלי ספורט מתאימות או שימוש בבירכיות אורטופדיות. בנוסף הדרך הברורה ומובן מאליו היא אימון נכון ושמירה על כושר. תוכלו למנוע פציעות בירכיים וקרסולים כאשר גופכם יהיה חזק ובריא.